+40 743 496 018 office@aradcda.ro

Despre noi

MISIUNEA CENTRULUI DE DEZVOLTARE ARAD

Centrul de Devoltare Arad este o organizaţie neguvernamentală cu acoperire regională. CDA îşi propune susţinerea dezvoltării Aradului şi a regiunii prin organizarea de activităţi de promovare, consultanţă, educaţie, servicii si evenimente, accesare şi implementare de proiecte cu finanţare nerambursabilă, în cooperare locală, regională sau teritorial europeană.


De ce CENTRUL DE DEZVOLTARE ARAD ?

Aradul beneficiază de un Centru de resurse şi de noi servicii în folosul comunităţii. Prin CENTRUL DE DEZVOLTARE ARAD – finanţările europene cât şi atragerea de beneficii pentru Arad în urma procesului de regionalizare cresc.


Ce poate face CENTRUL DE DEZVOLTARE ARAD ?

Pentru trecerea într-o nouă etapă a dezvoltării regionale şi a Strategiei ‘EUROPA 2020 –ORAŞE, FIRME, INOVARE ’a Uniunii Europene, Aradul – ca oraş şi regiune are nevoie de o repoziţionare investiţională precum şi de o creştere economică prin investiţii verzi, tehnolgii noi, inteligente si inovatoare.
Un Centru de resurse – poate asigura o dezvoltare a resursei umane conştientă de beneficiile europenizării cât şi de cele regionale.
CENTRUL DE DEZVOLTARE ARAD, prin expertiza membrilor săi, asigură atât autorităţii locale si regionale cât şi asociaţiilor si fundaţiilor asistenţă prin studii, cercetări, consiliere şi parteneriate

Direcţiile de dezvoltare vizează
• promovarea dezvoltării Aradului şi a regiunii prin activităţi specifice
• implementarea aşa numitei “ SILVER ECONOMY “, adică valorificarea resursei umane – experienţa, valoarea şi expertiza acumulată de-alungul anilor
• formarea, consilierea şi reorientarea resursei umane prin cursuri în domenii inovatoare si tehnolgii noi
 economia socială şi protecţia mediului prin formare si consiliere